Onze verbintenissen

onze verbintenissen ACTIS

Onze visie

De beperking van het energieverbruik is een belangrijk doel en de bouwsector speelt een leidende rol in de inspanningen van Frankrijk om de doelstellingen van de energietransitie te bereiken. Of het nu gaat om nieuwbouw, de opkomst van passieve gebouwen of renovatie gaat, isolatie is een van de belangrijkste middelen die we ter beschikking hebben om deze uitdaging aan te gaan.

Innoveren om beter te isoleren

Sinds onze oprichting hebben onze inspanningen zich voortdurend gericht op innovatie voor het ontwerpen, ontwikkelen en aanbieden van effectieve en alternatieve oplossingen voor traditionele isolatoren. Daarom hebben we beslist om geen prioriteiten te stellen. Onze focus ligt op het nadenken over de behoeften van onze klanten en hoe we die het best kunnen beantwoorden in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Ons R&D-team bestudeert alle mogelijkheden, ongeacht of het nu gaat om het gebruikte materiaal, de dikte of de technologie.

 

Voor ACTIS betekent innoveren ook de impact op het milieu beperken en oplossingen bieden die de aanwezigen respecteren. Daarom ontwikkelen we onze producten om hun milieu- en gezondheidseffecten gedurende hun hele levenscyclus te minimaliseren.

Goed isoleren: Ja, overmatig isoleren: Nee

Het doel van een isolator is om de warmteverliezen waar een gebouw mee wordt geconfronteerd tijdens de winter te beperken en te vermijden dat de airconditioning moet worden gebruikt in de zomer wanneer het gebouw wordt blootgesteld aan intense externe warmtebelasting. Door de jaren heen heeft opeenvolgende thermische regelgeving de minimumwaarden voor thermische weerstand steeds strenger gemaakt. Overmatige isolatie is naast een verlies aan woonvolume ook een aanzienlijke kost voor de aannemer en is niet per se een effectieve strategie om meer energie te besparen. Vooral als de luchtdichtheid niet wordt aangepakt.

 

Dit wordt aangetoond door de officiële 3CL-DPE-berekeningsmethode die wordt gebruikt bij de uitvoering van de EPA/EPB-diagnose (energieprestatieregelgeving). Nadat meer informatie is gewonnen over een in eerste instantie niet-geïsoleerd gebouw, maakt deze methode het mogelijk om de impact van de thermische weerstand van een isolator op het energieverbruik van een gebouw te meten en een curve te tekenen van de behaalde energiebesparingen in dit gebouw op basis van de verschillende aangegeven thermische weerstandswaarden.

 

Zo kunnen we vaststellen dat de energiebesparing die wordt bereikt door een isolator met een thermische weerstand van 2,5, erg dicht ligt bij die van een isolator met een thermische weerstand van 6. De energiebesparingscurve piekt duidelijk en de energiebesparingswinst tussen een R-waarde van 2,5 en een R-waarde van 6 is minder dan 3%.

kwaliteitsproducten

Kwaliteitsproducten

De kwaliteit van onze producten is onze belangrijkste bezorgdheid. Geen effectieve isolatie zonder isolerende prestaties op lange termijn.

Daarom is ACTIS sinds juli 2005 gecertificeerd volgens de ISO 9001-kwaliteitsnorm. Deze certificering omvat "het ontwerp, de productie en de marketing van onze isolatieoplossingen, evenals in situ testen om hun thermische prestaties te meten".

Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, hebben we de productie van de meeste componenten van onze isolatoren geïntegreerd. Sinds januari 2008 heeft elk ACTIS-product ook een traceerbaarheidsnummer dat de fabricagebatch aangeeft waartoe het behoort. We kunnen onze producten dus gedurende 10 jaar na hun productiedatum monitoren.

Ten slotte controleren we de kwaliteit van onze producten in de hele productieketen, van grondstoffen tot afgewerkte producten, verpakking en distributie aan de hand van productie- en meetinstrumenten. We voeren meer dan 100.000 tests per jaar uit voor kwaliteitscontrole en jaarlijks worden audits uitgevoerd door het Bureau Veritas om te controleren of de ISO 9001-norm wordt nageleefd.

Dubbel gecontroleerde prestaties

Kwaliteit betekent ook de thermische prestaties van onze isolatie kunnen garanderen. Weersomstandigheden (wind, regen) hebben invloed op de prestaties. Ze worden echter niet in aanmerking genomen tijdens officiële laboratoriumtests. Daarom voeren we een dubbele beoordeling uit om onze klanten de prestaties van onze producten te waarborgen ook nadat ze zijn geplaatst.

De ACTIS-isolatoren worden onderworpen aan laboratoriumtests, aan de afgeschermde warmtekast, in overeenstemming met de testnorm EN 16012 en een beoordeling in echte situatie, aan de hand van de zogenaamde in-situ tests, in overeenstemming met de BIP-001-norm.

Producten die de gebruiker respecteren en de toepassing vereenvoudigen

We besteden bijzondere aandacht aan het welzijn van de gebruikers van onze producten. Of ze nu professionals zijn of aanwezigen in gebouwen, ze genieten van isolatieoplossingen die zijn ontwikkeld om het beste comfort te bieden en een ongeëvenaard plaatsingsgemak.

 

Onze producten zijn ontworpen om de uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) te beperken en produceren geen irriterende vezels. Er zijn dus geen maskers, bril of handschoenen nodig bij hun hantering. De materialen die we gebruiken zorgen er ook voor dat de isolatie licht is.

 

Om de professionals nog meer te ondersteunen, organiseren we specifieke trainingen voor de plaatsing van onze producten, want de kwaliteit van de plaatsing is essentieel voor de prestaties van isolatoren. Er zijn ook installatiehandleidingen beschikbaar om elke stap te tonen en uit te leggen.

Producten met respect voor het milieu

Sinds 2003 zet ACTIS zich actief in om de impact op het milieu te minimaliseren en heeft het een nauwgezet beleid 'Kwaliteit, veiligheid en milieu' geïmplementeerd.

Deze aanpak strekt zich uit over alle activiteiten van het bedrijf, van selectieve afvalsortering tot geoptimaliseerd productiebeheer en transport van afgewerkte producten, om het energieverbruik te beperken.

Het aantal pallets en de palletisering van enkele van onze productreferenties hebben ons bijvoorbeeld in staat gesteld om het aantal vrachtwagens dat wordt ingezet bij de levering met 20% te verminderen. We hebben ook een terugwinningsprocedure voor HYBRIS-isolatie geïmplementeerd waarbij bijna 100% van het productafval wordt gerecupereerd. Dit afval worden versnipperd en omgezet in pellets die opnieuw worden aangewend voor de productie van onze componenten.

Bovendien neemt onze Research & Development actief deel aan deze inspanning, in bijzonder aan het ecodesign van producten. De veerkracht van onze nieuwe HYBRIS-isolatie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om deze sterk te comprimeren voor transport, terwijl een optimale ontplooiing wordt gewaarborgd na het uitpakken. Dankzij de gebruikte materialen zijn onze producten bovendien rotbestendig, waardoor geen fungicide hoeft te worden toegevoegd.

Ten slotte krijgen onze klanten volledige transparantie met het Life Cycle Assessments (LCA's) voor elk van onze isolatieproducten.

Blijven luisteren naar onze gebruikers

Onze kracht is onze toegankelijkheid tot onze klanten en onze bereidheid om te luisteren. Hun feedback is essentieel, omdat ze ons in staat stellen onze producten te laten evolueren en nieuwe isolatoren te ontwikkelen om alternatieve oplossingen aan te bieden die voldoen aan hun verwachtingen op het gebied van rendement op investering, comfort en duurzaamheid.

 

We vertrouwen op de beschikbaarheid van ons verkoopteam, onze technische ondersteuning en een hoogwaardige dienst na verkoop om professionals te begeleiden en hen dagelijks advies te bieden, voor, tijdens of na de voltooiing van een project.

onze verbintenissen ACTIS
Onze verbintenissen

ACTIS houdt zich bezig met de ontwikkeling van isolatieoplossingen die een groot comfort bieden voor de gebruikers en de aanwezigen: thermisch comfort - zowel in de winter als in de zomer, akoestisch comfort, duurzaam comfort met isolatieprestaties op lange termijn (rotbestendige materialen, isolatoren die niet verzakken), respect voor de kwaliteit van de binnenlucht en zeer eenvoudig te installeren.