Onze knowhow

Onze knowhow

Een 100% frans product

Trots op onze lokale roots, al onze producten zijn 100% made in France.

Met een totale oppervlakte van 45.000 m² beslaat onze industriële faciliteit vier productievestigingen, drie sites in het departement Aude en een in Ariège.

Onze sites zijn sinds juli 2005 gecertificeerd overeenkomstig de ISO 9001-kwaliteitsnorm

Om steeds op de hoogte te zijn van de laatste stand van de techniek en onze impact op het milieu te beperken, investeren we regelmatig in onze productiesites. Sinds 2003 heeft ACTIS 82 miljoen euro geïnvesteerd in zijn sites en in R&D.

Onze activiteiten

Onze kwaliteitsgarantie ligt in de perfecte uitvoering van alle activiteiten die essentieel zijn voor de productie van onze isolatoren. Door de productie van alle componenten die deel uitmaken van de productie van onze producten in eigen handen te nemen, controleren we alle processen die elkaar aanvullen:

 • Kunststoffen: extruderen van schuimen met celstructuur en plastic folies, en metallisering van folies
 • Textiel: productie van tussenlagen uit meerlaagse isolatie op basis van textielvezels
 • Gemetalliseerde folies koppelen met een rooster voor een gegarandeerde stevigheid
 • Uiteindelijke assemblage van de producten

Ecodesign

Ecodesign is een van de prioriteiten van onze Research & Development. We houden dus rekening met alle dimensies (materialen, productie, transport) die van invloed kunnen zijn op de CO2-voetafdruk van onze producten gedurende de hele levenscyclus, vanaf de eerste stadia van het ontwerp.

De materiaalkeuze stelt ons in staat om 100% van productafval bij de HYBRIS-isolatie te herwinnen, dat opnieuw wordt geïntroduceerd in het productieproces, maar ook om onze producten te comprimeren om de transportbehoeften te verminderen.

Onderzoek & Ontwikkeling

> Innovatie heeft altijd deel uitgemaakt van het DNA en de cultuur van ACTIS. ACTIS besteedt elk jaar 5% van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling.

 

Sinds 2003 hebben we zwaar geïnvesteerd in onze productiesites en in R&D om innovatieve en efficiënte producten en productieprocessen te ontwikkelen..

 

> Binnen het bedrijf zet een team van tien mensen zich in voor onderzoek en ontwikkeling, dat werkt rond drie belangrijke assen:

 • Fundamenteel onderzoek (experimenteel werk gericht op het verwerven van nieuwe kennis over fysieke materialen en verschijnselen)
 • Toegepast onderzoek gericht op een specifieke doelstelling
 • Innovatie en ontwikkeling van prototypen;

> Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam werkt aan ontwerp en industrialisatie, steeds met het oog op de naleving van de thermische reguleringsvereisten voor energiebesparing, luchtdichtheid en comfort tijdens de zomer.

Het laboratorium kan gebruikmaken van de nieuwste beschikbare apparatuur en technologieën voor de uitvoering van zijn werkzaamheden, waaronder een afgeschermde warmtekast, een debietmeter, een dynamometer en een reometer.

De recente lancering van onze nieuwe oplossingen op basis van celstructuur is het concrete resultaat van deze inspanningen. Momenteel zijn 25 octrooien geregistreerd in Frankrijk en het buitenland.

Onderzoek en ontwikkeling voor producten

Een kwaliteitswolle klantenbegeleiding

Onze producten zijn bedoeld voor zowel particulieren als professionals en worden geproduceerd en op de markt gebracht met het oog op een voortdurende zorg voor kwaliteit en toegankelijkheid naar onze klanten toe.

 

Om hen dagelijks te begeleiden stellen we verschillende middelen en hulpmiddelen ter beschikking, zoals:

 • Een ervaren "technische ondersteuning"
 • Brochures met gedetailleerde installatie-instructies
 • Installatievideo's
 • Begeleiding aan het begin van de bouwactiviteit
 • Bedrijfsspecifieke training
 • Ontwikkeling van een gecertificeerde nationale trainingsmodule met IFECO.

Onze referenties

Commerciële gebouwen, openbare of particuliere woningen, onze producten worden op veel sites in Frankrijk en in het buitenland gebruikt.

Onze partners

In ons streven naar de continue verbetering van onze producten, beoordeling en certificering, werken we ook samen met vele instellingen en onafhankelijke laboratoria in Europa, bijvoorbeeld:

 • Laboratoria (CTSB, LNE, NPL, BM TRADA, KTU, MTB ...)
 • Professionele federaties (CAPEB, FFB ...)
 • CEE (EDF ...)

 

Omdat we deel willen nemen aan het debat rond de energieprestaties van gebouwen en de beperking van het energieverbruik, werken we samen met openbare instanties en in het bijzonder l’Office parlementaire Française d'évaluation des choix scientifiques et technologiques (OPECST - Frans parlementair bureau voor wetenschappelijke en technische keuzes).

Daarnaast zijn we ook stichtend lid van twee vakbonden:

 • De SFIRMM in Frankrijk (Syndicat des Fabricants d'Isolants Réflecteurs Minces Multicouches), een vereniging van Franse kmo/mkb's van dunne, meerlaagse, reflecterende isolatoren die 85% van de Franse markt vertegenwoordigt.
 • De EMM (European Multifoil Manufacturers), een vereniging van Franse, Engelse, Belgische en Oostenrijkse kmo/mkb's met dunne, meerlaagse, reflecterende isolatieproducten die 80% van de Europese markt vertegenwoordigt.
Onze knowhow
Onze knowhow

De drie productievestigingen van ACTIS, gevestigd in Aude, Frankrijk, zijn ISO 9001-gecertificeerd. Het bedrijf plaatst kwaliteit en innovatie centraal in al zijn inspanningen. Jaarlijks worden meer dan 40.000 tests uitgevoerd, meer dan 25 octrooien zijn al ingediend en 5% van de omzet wordt jaarlijks opnieuw geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.