Waarom kiezen voor reflecterende isolatoren?

waarom kiezen voor reflecterende isolatoren

1. Hoogwaardige isolatoren, gecertificeerd en gemeten overeenkomstig de norm EN 16012

De HYBRIS-isolatie met celstructuur heeft een ACERMI-certificatie nr. 15/189/1047, evenals een DIT 628/17 en alle isolatoren uit het hybride-gamma bieden een hoge thermische weerstand gemeten overeenkomstig de norm NEN EN 16012 (NBN EN 16012), gecertificeerd door een geaccrediteerde instantie.

De reflecterende isolatie TRISO-SUPER 10 is ook gecertificeerd door de geaccrediteerde instantie BM TRADA, waarbij de prestaties zijn gemeten in overeenstemming met een in-situ testprotocol (UKASS-gecertificeerd).

2. Gezonde isolatoren met respect voor de luchtkwaliteit

De reflecterende isolatie van ACTIS heeft de A+-classificatie voor de binnenluchtkwaliteit in overeenstemming met de norm ISO 16000 voor emissies van vluchtige organische stoffen (VOS), wat overeenkomt met de laagste drempelwaarde. Om de installateurs en aanwezigen te respecteren zijn ze vrij van formaldehyde, cyanide of een ander schadelijk chemisch agens en geven ze geen stof of irriterende vezels af.

quality premium pictogram

3. Een geweldig thermisch comfort in de winter én in de zomer

De ACTIS-isolatie biedt niet alleen hoge thermische prestaties in de winter, maar beschermt ook tegen de warmte in de zomer. In plaats van warmte te absorberen, sturen de reflecterende isolatoren 95% van de infrarode straling die wordt afgegeven door de bekledingselementen weer naar buiten, waardoor oververhitting van de interieuronderdelen en overmatig gebruik van airconditioning worden voorkomen. In de winter beschermt de reflecterende isolatie tegen de kou en houdt de warmte in de kamers.

4. Duurzaam comfort met behoud van prestaties

Reflecterende isolatoren hebben geen last van vocht (rotbestendig materiaal) of wind (luchtdicht), waardoor ze een zeer lange levensduur hebben.

In tegenstelling tot traditionele isolatoren die "verzakkingscoëfficiënten" omvatten, zakt de toegepaste ACTIS-isolator na verloop van tijd niet door, waardoor het risico op koudebruggen als gevolg van dit fenomeen wordt vermeden.

HYBRIS-isolatie, bijvoorbeeld, heeft een honingraatstructuur die hem een ​​hoge verticale hardheid geeft, waardoor die niet doorzakt.

5. Niet alleen isolerend, maar ook luchtdicht

Gebrekkige luchtdichtheid in een gebouw kan leiden tot een aanzienlijk energieverbruik. De reflecterende isolatie van ACTIS is intrinsiek luchtdicht en vormt een barrière voor luchtinfiltratie en convectieverwarmingsverlies.

Hierdoor is het geen vereiste meer om waterdichte folie te plaatsen ter aanvulling van de isolatie, zoals bij de traditionele permeabele isolatoren waarvan de weergegeven prestaties drastisch afnemen als een perfecte afdichting niet is gewaarborgd.

waarom reflecterende isolatoren gebruiken

6. Akoestische prestaties

De akoestische prestaties van een isolator zijn net zo essentieel als de thermische prestaties. Lawaai wordt ervaren als een echte overlast die schadelijk is voor de gezondheid.

De beste technische oplossing om uzelf te beschermen en het geluid af te zwakken is door de verschillende wanden van de behuizing doeltreffend te isoleren.

De ACTIS-isolatie vermindert doeltreffend de geluidsoverdracht door de muren, dankzij de luchtdichtheid, elasticiteit en flexibiliteit van hun componenten.

7. Maximale prestaties bij een minimale dikte

De reflecterende isolatie bieden, door hun ontwerp en eigenschappen, een uitstekende prestatie/dikte-verhouding.

Hun flexibiliteit maakt het mogelijk om te profiteren van de ruimte tussen spanten, in het bijzonder dankzij de TRISO HYBRID 'of BOOST'R HYBRID'-toepassing met stelijzers en het grote snijgemak van de HYBRIS-isolatie met celstructuur, om een ​​zeer voordelige totale isolatiedikte te verkrijgen.

De ACTIS-oplossingen bieden daarom een ​​aanzienlijke winst in woonruimte per vierkante meter als ze aan de binnenkant worden geïnstalleerd. De dakbekleding aan de buitenkant kan worden uitgevoerd zonder enige significante ophoging van het dak.

Een belangrijk punt met betrekking tot de waarde van het vastgoed (groter oppervlak) bij het plaatsen aan de binnenkant en besparingen op installatiekosten bij het plaatsen aan de buitenkant.

iso 9001 ACTIS certificaat