Wie zijn wij?

Wie zijn wij

Over ons

Al meer dan 35 jaar zetten we ons in voor de ontwikkeling van ACERMI-gecertificeerde of EN 16012-gecertificeerde isolatieoplossingen om te voldoen aan de behoeften van onze klanten en de technische en ecologische vereisten.

 

Hiervoor hebben we steeds geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling om ons aanbod te diversifiëren en een breed scala aan hybride reflecterende isolatie aan te bieden. We hebben onszelf ook bewezen als betrouwbare partners van onze klanten, door onophoudelijk te werken aan onze vertrouwensrelatie met en toegankelijkheid voor al onze partners.

 

Onze productie is gevestigd in Limoux, in het departement Aude, en is 100% Frans. Het hele productieproces van onze producten gebeurt onder ons toeziend oog om onze klanten de kwaliteit te waarborgen die ze van ons verwachten dankzij ons ISO 9001-certificaat.

   

Onze activiteit

Dankzij onze voortdurende investeringen en ondersteuning van onze R&D-afdeling, ontwerpen en produceren wij verschillende innovatieve isolatieoplossingen die specifiek zijn ontwikkeld om de uitdagingen op het vlak van thermische prestaties en comfort in nieuwe en bestaande gebouwen aan te gaan.

We hebben een gamma ‘2-in-1’-isolatieoplossingen ontwikkeld die een gecertificeerde en duurzame thermische weerstand biedt, dankzij hun perfecte lucht- en waterdichtheid.

Om de kwaliteit van onze producten te garanderen, zijn we ISO 9001-gecertificeerd en hebben we ervoor gekozen om de drie complementaire handelingen die essentieel zijn voor ons productieproces te integreren en te beheersen:

 • Kunststoffen: extruderen van schuim met celstructuur en plastic folies, en metallisering van folies.
 • Textiel: productie van tussenlagen uit meerlaagse isolatie op basis van textielvezels.
 • Gemetalliseerde folies koppelen aan een rooster voor een gegarandeerde stevigheid.

 

Een familiegroep

ACTIS, opgericht in 1980, is een klein familiebedrijf dat 210 werknemers telt en gevestigd is in Limoux, in het departement Aude. Laurent Thierry, gespecialiseerd in technisch textiel voor de automobielindustrie, kocht het bedrijf in 2003 en zorgde al snel voor een nieuwe dynamiek door Europese referentiecontracten te ondertekenen met de belangrijkste spelers in de distributie van bouwmaterialen.

 

In 2005 krijgen we de ISO 9001-certificering. Hierdoor wordt de kwaliteit van de producten en het productieproces gewaarborgd en weergegeven via het etiketteringsproces. Hij voert ook een bijzonder eigenzinnig onderzoeks- en ontwikkelingsbeleid dat het bedrijf in staat stelt om diverse en complementaire oplossingen te ontwerpen. ACTIS maakt een sterke en gestage groei door en wordt Europees marktleider in reflecterende isolatie.

Onze overtuigingen

ACTIS heeft zijn ontwikkeling en groei opgebouwd rond drie essentiële pijlers:

Isolatie moet vooral resultaten geven

Voor ons gaat het om het eindresultaat voor de aanwezigen. Nadat de isolatie is geplaatst kunnen hun thermische prestaties echter afnemen (mechanische afzetting, wind- en vochtigheidsinvloeden). Goede isolatie is niet alleen een kwestie van dikte, het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de verwachte resultaten er zijn in reële omstandigheden en op de lange termijn. Daarom hebben we besloten om een ​​systeem van dubbele evaluatie in te voeren voor onze producten.

> Isolatie is niets zonder dichtheid

Luchtdichtheid is een voorwaarde voor de thermische prestaties van isolatoren; want efficiëntieverliezen kunnen oplopen tot 50%. Daarom zijn alle producten en oplossingen die wij aanbieden ontworpen om volledig luchtwaterdicht te zijn.

> De isolatie wordt pas echt gewaardeerd eenmaal die is geplaatst

Goede thermische isolatie is essentieel voor het comfort van de aanwezigen en moet zorgen voor een goede luchtkwaliteit binnenshuis. Deze insteek - die nog te vaak wordt genegeerd - zou vaker in acht moeten worden genomen bij toekomstige thermische regulering. Bij ACTIS hebben we het belang ervan al enkele jaren begrepen en daarom ontwikkelen we thermisch efficiënte isolatieoplossingen, die luchtdicht zijn om luchtinfiltratie te voorkomen en geen irriterende vezels of stof afgeven bij het plaatsen of erna.

Wie zijn wij

Onze missie

Onze missie is om hoogwaardige oplossingen aan te bieden die aan alle isolatiebehoeften voldoen:

 • Voor alle gebouwen: woningen en tertiaire gebouwen
 • Voor alle toepassingen: daken, zolders, muren en vloeren
 • Zowel voor nieuwbouw als renovatie

 

Daarnaast zijn onze producten ook ontworpen om het werk van onze klanten te vereenvoudigen en aanwezigen maximaal comfort en efficiëntie op de lange termijn te bieden. Daarom verbinden we ons aan het volgende:

 • Onze isolatoren zijn ‘2-in-1’-oplossingen die isolatie en luchtdichtheid combineren, omdat luchtdichtheid essentieel is en vaak achteraf moeilijk te realiseren valt;
 • De prestaties van onze isolatoren worden ter plaatse en in het laboratorium getest, in overeenstemming met de Europese norm EN 16012;
 • Onze producten bestand zijn tegen veroudering en verzakking en bieden dus duurzame prestaties.
 • Eenvoudig en aangenaam in gebruik: licht, schoon, A+-classificatie voor vluchtige organische stoffen (VOC) overeenkomstig de ISO 16000-norm voor binnenluchtkwaliteit
 • Gecertificeerd door geaccrediteerde beoordelingsinstanties (ACERMI, BM Trada, CSTB, LNE ...)

Kerncijfers

 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • 210 werknemers
 • 4 productielocaties
 • 3 productlijnen
 • Aanwezig in 8 landen in Europa via 10.000 verkooppunten
 • 30% van de omzet gegenereerd in het buitenland
 • 5% van de omzet geïnvesteerd in R&D per jaar
 • 25 octrooien ingediend in Frankrijk en in het buitenland
 • 82 miljoen euro investeringen sinds 2003 (R&D en productiesites)
 • 65% van de Europese markt voor reflecterende isolatoren
 • Meer dan 70 miljoen m² aan reflecterende isolatie geïnstalleerd
 • Meer dan 100.000 tests per jaar voor kwaliteitscontrole
kaart waar zijn we aanwezig

Waar zijn wij gevestigd?

ACTIS is een Franse kmo, uit de regio Languedoc-Roussillon met het hoofdkantoor in Limoux, Aude.

Met een totale oppervlakte van 45.000 m² beschikken we over 4 productielocaties in het zuidwesten van Frankrijk, in de regio's Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées:

 • 2 vestigingen in Limoux (Aude)
 • Chalabre (Aude)
 • La Bastide de Bousignac (Ariège)
 • Chippenham
 • Sabadel-Barcelona

Kerngegevens

ACTIS, opgericht in 1980, is de Europese marktleider in reflecterende meerlaagse isolatie. Sinds de overname door de Laurent Thierry Group in 2003, heeft ACTIS verschillende productlijnen ontwikkeld en zijn activiteiten in Frankrijk en Europa uitgebreid.

1980 : Oprichting van het bedrijf

2003 : Overname van ACTIS door de LAURENT THIERRY Group (technisch textiel voor de auto-industrie)

2005 : ISO 9001-certificering

2005 : Opening van de dochteronderneming in Groot-Brittannië

 

2006 : Opening van de dochteronderneming in Spanje

2007 : ACTIS wordt marktleider in reflecterende isolatie

2009 : productie van de site La Bastide de Bousignac

2013 : Lancering van HYBRIS-isolatie met celstructuur in ‘honingraatvorm’

2015 : Lancering van de ‘2-in-1’-isolatieoplossing TRISO-SUPER 12 BOOST'R

2015 : DTA en ACERMI voor HYBRIS-isolatie

Wie zijn wij
Wie zijn wij?

Al meer dan 35 jaar ontwerpt, produceert en verkoopt ACTIS innovatieve isolatieoplossingen die steeds meer thermisch en akoestisch comfort bieden. Dankzij zijn knowhow mag het bedrijf zich Europees marktleider in reflecterende isolatie noemen. Een positie die nog wordt versterkt door de ontwikkeling van een gamma hybride reflecterende isolatie die aan elkaar kan worden gekoppeld om - afhankelijk van de combinaties - te voldoen aan de strenge eisen die worden gesteld door de fiscale steunprogramma's.